KAKO IZABRATI SOBNA VRATA?
POZOVITE NAS

KAKO IZABRATI SOBNA VRATA?

2. Februar 2022.

Kada razmišljamo o dekoraciji stana ili kuće, najviše vremena provedemo ukrašavajući svoj dom. Zidovi su besprekroni, nameštaj se savršeno uklapa u estetiku stana, a boje su idealne nijanse u svakoj prostoriji.

Ali šta je sa vratima? Vrata često ostanu netaknuta i zaboravljena. Nije dovoljno samo baciti svež sloj boje na oštećena i pohabana sobna vrata i praviti se da ne postoje.

Vrata se često koriste i zaslužuju pažnju.

Šta sve treba da razmotrite kada birate vrata za svoj dom?

 

1. ODABIR STILA

Ovo je prvi korak u izboru unutrašnjih vrata. Odabir stila će odrediti stil enterijera vašeg doma. Ono na šta je potrebno da obratite pažnju je veličina sobe. Ako izaberete vrata sa više ukrasnih detalja u maloj sobi, vaš prostor će izgledati prenatrpano i vizuelno će se smanjiti.

Možete birati između sobnih vrata, preklopna vrata, klizna, furnirana, staklena, hotelska i razne druge opcije unutrašnjih vrata

Ključ je konzistentnost, odnosto uravnoteženost tako da postoji protok izmežu prostorija. Ako niste sigurni koja vrata da izaberete, postavite sebi sledeća pitanja:

  • Za koju sobu su vrata?
  • Kakav je stil doma?
  • Koliko su visoki plafoni?
  • Od kog materijala je pod?

 

2. ODABIR MATERIJALA

Ovo može biti jednostavan izbor, jer određeni vlasnici stanova i kuća možda već imaju preferencije prema nekim materijalima. Drugi koji budu neodlučni između različitih materijala uvek mogu da se konsultuju sa našim stručnjacima koji će vas posavetovati u odnosu na vaš dom.

Materijal koji odaberete za vaša vrata, ne samo da treba da odgovara estetici vašeg doma, već može biti i odlučujući faktur pri izboru stila vrata. Možete birati između punog drveta, furniranog medijapana ili farbanog medijapana, sa aluminijumskim štokom ili staklena vrata.

 

3. ODABIR BOJE

Na sreću, sobna vrata pravimo u mnogo različitih boja. Čak i da ne možete da pronađete savršen spoj, većina vrata može biti ofarbana ili obojena u bilo koju boju koju želite.

Boje solid sobnih vrata, dakle od medijapana, kod nas možete poručiti u bojama:

 

4. ODABIR OKVIRA I KONSTRUKCIJE

Razmislite kako ćete uokviriti svoja vrata. Ako su vaša vrata više ukrašena, jednostavniji okvir će istaći vrata. Ako je manje komplikovan dizajn vrata, onda bi bilo prikladno detaljnije oblikovanje. Lajsne baze mogu biti deblje u zavisnosti od visine plafona i prostora pored samih vrata.

Tip konstrukcije označava kvalitet, sigurnost, termo i zvučnu izolaciju. Još jedan faktor koji je važan pri izboru materijala je upravo otpornost, pa budite sigurni da će vaša vrata biti otprona na grebanje, habanje, cigarete, kućnu hemiju, uticaj sunca.

Odvojite vreme i razmotrite sve opcije i pri odabiru kvake i brave za vaša sobna vrata, jer njihove boje i materijali će takođe uticati na ukupan dizajn i izgled vaših vrata.

 

5. IZBOR OTVARANJA

Na kraju odaberite na koju stranu će se otvarati vrata, jer će to odrediti gde će biti postavljene šarke. Obično ako je spavaća soba u pitanju, vrata će se otvarati u sobu. Zamislite kako biste obično ušli u prostoriju i šta vam je najudobnije. Ukoliko niste sigurni, na licu mesta možemo zajedno dogovoriti kako će se otvarati vrata vaše prostorije.

Ako još uvek niste sigurni koja sobna vrata da izaberete, posetite naš sajt ili Instagram stranicu, a ako se odlučite za naš tim, od odabira proizvoda do isporuke i ugradnje, biće tu za sva vaša pitanja i nedoumice.

Znamo da je svaki kupac jedinstven, a SUPPORTA cilj je da vaše opremanje unutrašnjim vratima bude što jednostavnije iskustvo.