KOJI TIPOVI SOBNIH VRATA POSTOJE?
POZOVITE NAS

KOJI TIPOVI SOBNIH VRATA POSTOJE?

10. Januar 2022.

Bilo da ste kupili stan i krenuli u izbor detalja za dekoraciju enterijera ili ste se odlučili za renoviranje doma, sobna vrata su detalj koji može mnogo uticati na celokupan izgled prostorija. I njihovom izboru, baš kao i svim drugim detaljima, treba posvetiti posebnu pažnju, jer mogu dati taj final touch vašem enterijeru. Da bismo vam olakšali izbor, danas vam otkrivamo koji tipovi sobnih vrata postoje.

 

Klasična sobna vrata izrađena od medijapana

Manje je uvek više, što naročito važi za klasična sobna vrata izrađena od medijapana. Presvučena CPL laminantnom folijom, koja služi za površinsku zaštitu od grebanja i habanja, ona su potpuno univerzalna tako da prilikom montaže možete odrediti smer u kojem će se otvarati. Dostupna u više različitih boja, ova vrata će vašem enterijetu dati dozu elegancije i prefinjenosti.

 

Sobna vrata sa matiranim staklenim panelom

Vrata sa staklenim panelom su odličan izbor ukoliko želite da imate staklena vrata u domu, a da ujedno sačuvate svoju privatnost. Ovaj tip vrata može dati dašak elegancije svakom prostoru, a naročito je pogodan za radne sobe i trpezarije.

 

Vrata sa nadsvetlom

Ukoliko neka prostorija u vašem stanu nema izvor prirodne svetlosti, vrata sa nadsvetlom će vam pružiti dašak svetlosti iz susedne prostorije. Dobar su izbor za kupatila koja nemaju prozor, ali i za manje sobe, u kojima nije bilo prostora za prozore na zidovima.

Pored ove vrste sobnih vrata, možete birati i vrata sa matiranim staklenim panelom i nadsvetlom, koja mogu biti pravi izbor za kućne kancelarije i radne sobe. Zaštitiće vas od zvukova koji dopiru iz susednih prostorija i dati dozu elegancije celom prostoru.

 

Klizna vrata

Klizna vrata su odličan izbor za pomalo rustične, industrijske, ali i moderne enterijere, jer upravo ona mogu biti detalj koji će im dati na posebnosti. Otvaraju se i zatvaraju drugačije od standardnih vrata i odličan su izbor ukoliko želite da, brzo i lako, sobama koje su njima odvojene date na prostoru.

Ukoliko želite da ostavite utisak na svoje goste, birajte SOLID varijantu kliznih vrata, koja su proizvedena od medijapana i presvučena CPL laminantnom folijom, namenjenom za površine koje zahtevaju veći stepen zaštite od grebanja i habanja.

 

Vrata sa staklenim otvorima

Vrata sa staklenim otvorima, koja su ranije uglavnom ukrašavala kancelarije i poslovni prostor, sve više postaju zastupljena i u domovima. Možete birati između varijante klasičnih vrata od medijapana sa staklenim otvorima, vrata sa otvorima koja imaju nadsvetlo ili dvokrilnih vrata sa staklenim otvorima. Za svaku od ovih varijanti možete birati boju i samim tim na pravi način upotpuniti jednu, dve ili više prostorija u svom domu ili poslovnom prostoru.

 

Dvokrilna vrata

Još jedan zanimljiv i upečatljiv izbor za vaš stan ili kancelariju su dvokrilna vrata. Veoma su praktična jer se i manje i veće krilo u svakom trenutku mogu otvoriti, dok u zavisnosti od boje i varijante vrata koju odaberete, mogu dati potpuno drugačiju notu vašem prostoru. Naša preporuka je da boju vrata birate u skladu sa nameštajem i ostalim detaljima, jer ćete tako upotpuniti celokupan utisak.

Izaberite sobna vrata koja će vas neprestano inspirisati i motivisati da s vremena na vreme unesete novine u svoj enterijer. Vaše je da pronađete omiljen dizajn, a naše da vam budemo prijatelj u svim daljim koracima – od izbora do ugradnje.