PROCES PRAVILNE MONTAŽE SOBNIH VRATA
POZOVITE NAS

PROCES PRAVILNE MONTAŽE SOBNIH VRATA

24.1.2023.

U blogu koji je pred vama, pokušaćemo da vam objasnimo korake montaže sobnih vrata sa ciljem da ukažemo na važnost ovog procesa. Pored toga, saznaćete na koji način treba pripremiti prostor kako biste olakšali montažerima i izbegli pravljenje nereda i dodatnog posla.

Ono što je zanimljivo kod montiranja sobnih vrata prilikom renoviranja ili nameštanja novog stana, je to da se sobna vrata se ugrađuju na samom kraju radova na objektu.

Zbog dosta faktora na koje treba obratiti pažnju i prilika za greške, naša najtoplija preporuka je da za proces montaže, isključivo, treba angažovati za to obučena lica. Bitna razlika između samostalnog i stručnog montiranja je i to što garancija na sobna vrata važi jedino u slučaju da su vrata montirana od strane stručnog lica. Samo neke od komplikacija do kojih može dovesti nestručna montaža su sledeće: vrata stoje krivo i ne mogu lepo da se zatvore, vrata ne naležu na diht gumu u svim zonama, da pervajzi imaju zazore između sebe i ne naležu ravno na zid, zazori na samim vratima ne izgledaju simetrično, oštećena završna folija prilikom montaže, oštećeni zidovi, itd.

Prvi korak kod montaže sobnih vrata jeste uzimanje mera, tj. dimenzija za nova sobna vrata. Da bi ovaj korak bio maksimalno uspešan, najbolje bi bilo da su do tog trenutka u potpunosti završeni pod i zidovi, što podrazumeva da je završeno gletovanje i krečenje, da je postavljena keramika, kao i parket. Što se tiče uslova u objektu tokom montaže, potrebno je da su temperatura i vlažnost vazduha optimalni i pogodni za fizički rad u prostoriji. Za kvalitetnu montažu izuzetno je bitno kako su obavljeni radovi koji su prethodili ovom koraku. Ukoliko niste primetili mane i greške na objektu, ovo je momenat gde će se oni ispoljiti. Izuzetno je bitno da su, prethodno, zid i pod urađeni ravno, da je ostavljeno dovoljno mesta za pervajze.

Kada su u pitanju useljeni stanovi, treba napomenuti da je potrebno obezbediti prostor za rad montažera. Poželjno je prekriti nameštaj najlonom i skloniti tepihe, jer se prilikom montiranja stvara prašina. Sem prašine, nema potrebe da brinete ni o čemu drugom. Prilikom stručne montaže, ne može doći do oštećenja zidova, poda, nameštaja ili bilo čega drugog.

Na osnovu izmerenih dimenzija proizvode se sobna vrata u modelu i dekoru izabranom od strane kupca. Takođe, praksa je da se kupcu predstave svi dodatni detalji i moguće tehničke karakteristike vrata i uz predložene sugestije od strane stručnog lica odaberu odgovarajuća unutrašnja vrata za konkretan objekat. U ove detalje spada i odabir kvake, utvrđivanje smera otvaranja vrata prilikom odabira skrivenih šarki itd. Zanmljivo je napomenuti da debljina zida diktira izgled štoka vrata. Montažer je dužan da sve ove informacije jasno i precizno definiše sa klijentom i zapiše. Te informacije se dostavljaju fabrici, nakon čega proizvodnja konkretne porudžbine može da počne.

Rok proizvodnje porudžbine zavisi od dosta faktora. Na vreme potrebno za proizvodnju utiču modeli vrata, veličina porudžbine, sezonski faktor itd. Uobičajeni rokovi za standardna unutrašnja vrata su 12-15 radnih dana od trenutka uzimanja mera. Takođe i rok za kompletan proces, uključujući i montiranje zavisi od mnogo faktora, ali se trudimo da to uvek bude u roku od 15-18 radnih dana, najviše. Neretko se dešava da se ceo projekat obavi u značajno kraćem vremenskom intervalu.

Montaža jednih vrata može da traje od jednog do tri sata, ali prosečno je potrebno 90 minuta za ugradnju jednih vrata. Prosečan kupac ima 3 do 5 vrata i montaža traje jedan dan. Pravilno montirana vrata, prepoznaćete po tome što su ugrađena sobna vrata veoma lepa estetski, izuzetno su funkcionalna i praktična.

Kontaktirajte Supporta prodajnog agenta putem telefona 034 200 377 ili putem mejla prodaja@supporta.rs i u dogovoru sa njim dobićete odgovore na sva pitanja kao i informaciju o Supporta ponudi i o vama najbližem Supporta prodajnom salonu.