ŠTA SVE TREBA DA SADRŽE KVALITETNA SOBNA VRATA?
POZOVITE NAS

ŠTA SVE TREBA DA SADRŽE KVALITETNA SOBNA VRATA?

15.12.2022.

U blogu koji je pred vama, pokušali smo da vam objasnimo šta je to što mi smatramo da treba da sadrže kvalitetna sobna vrata. Supporta je kompanija sa dugogodišnjim iskustvom proizvodnje, prodaje i montaže sobnih vrata, kako na teritoriji Srbije, tako i šire. Ovog puta želimo da delić svog iskustva podelimo sa vama koji još niste sigurni kakva sobna vrata treba da izaberete i koji su to kriterijumi za upoređivanje. Nadamo se da će ovaj blog biti od pomoći.

Pre svega, osvrnućemo se na materijal od koga se proizvode sobna vrata. Naš izbor je medijapan iz više razloga. Ova drvena prerađevina pruža savršen spoj kvaliteta i ekonomičnosti korišćenja prirodnih resursa. Medijapan ima brojne prednosti, poput odlične zvučne izolacije i termoizolacije. Predstavlja najbolju podlogu ukoliko su vaš izbor farbana sobna vrata. Ovaj materijal nije podložan promenama, odnosno deformisanju tokom vremena. Detaljnije o tome šta je medijapan, pročitajte u jednom od naših prethodnih blogova.

Kod nas imate mogućnost da izaberete između dve vrste punjenja vratnog krila, u zavisnosti od vaših potreba. U potpunosti ispunjeno vratno krilo, koje kod modela sa CPL folijom ima i ugrađen vlagootporni ram od medijapana. Ovo punjenje pruža još veći stepen zvučne i toplotne izolacije, koja je svakako odlična, o kom god vratnom krilu da se radi. Druga vrsta punjenja je punjenje natron saćem.

O vrstama završne folije smo, takođe, već pisali ranije. U pitanju su 3D i CPL završna folija, a razliku između njih možete detaljno istražiti u jednom od prethodnih blogova. Ukratko, ova završna folija, omogućava dekorisanje vrata prelepim prirodnim dekorima, ali i zaštitu od spoljašnjih uticaja poput upotrebe sredstva za čišćenje ili grebanja kućnih ljubimaca. Pored ovoga, vrata mogu biti i farbana sobna vrata i to u bilo kojoj boji iz RAL palete boja.

Prema našim standardima, svaka kvalitetna sobna vrata treba da budu univerzalna, odnosno da pružaju mogućnost ugrađivanja kvake sa leve ili sa desne strane i smer otvaranja treba da se definiše prilikom montaže vrata.

Pored dizajna kvake, još je važniji način otvaranja i zatvaranja. Ovo je olakšano upotrebom AGB magnetne brave koja pruža veoma elegantno, precizno i bešumno zatvaranje sobnih vrata. AGB Polaris izrađena je od inovativnog materijala koji omogućava savršeno funkcionisanje brave i u ekstremnim uslovima okoline, poput vlage, prašine i hemijskih sredstava.

Šarke su, takođe, veoma bitan element svakih sobnih vrata. Ovo je element koji se najčešće tokom vremena menja i pravi probleme, zato treba izbeći ovakve momente izborom proizvođača vrata koji nudi i kvalitetne šarke. Svaka naša vrata sadrže po 3 inoks šarke. Brodska šarka je samopodmaziva šarka sa kugličnim ležajevima velike nosivosti.

Veoma je bitno da su vaša sobna vrata prilagođena potrebnim dimenzijama, kao i debljini zida. Element naših vrata je i štelujući dovratnik, koji je prilagodljiv za debljinu zida od 8 cm do 29 cm, ali u mogućnosti smo da, na zahtev kupca, napravimo dovratnik i za debljinu preko 29 cm.

Proizvodnja Supporta vrata se prostire na površini od 4.000 m2 i čini je visoko automatizovan proizvodni proces. Naša sobna vrata se ne proizvode od gotovih elemenata, već se sirov materijal mašinski obrađuje do krajnjeg proizvoda. Prerada se kompletno vrši u proizvodnom pogonu na specijalizovanim kompjuterskim mašinama i CNC obradnim centrima uz stalni akcenat na obučene operatere i mlad mašinski park. Proizvodnja i magacin gotovih proizvoda sa svojim kapacitetima omogućavaju najkraće rokove isporuke, nezavisno od količina koje se isporučuju. Konstantno ulaganje u savremeni mašinski park i magacinske kapacitete, stalno unapređivanje proizvodnje, sertifikovanje proizvoda i procesa rada, praćenje trendova i temeljno poznavanje potreba kupaca, pružaju Supporta sobnim vratima tržišnu prednost i omogućavaju konkurisanje na evropskom tržištu.

Kontaktirajte Supporta prodajnog agenta putem telefona 034 200 377 ili putem mejla prodaja@supporta.rs i u dogovoru sa njim dobićete odgovore na sva pitanja kao i informaciju o Supporta ponudi i o vama najbližem Supporta prodajnom salonu.