KAKO DA POZICIONIRATE SOBNA VRATA DA BI VAŠ PROSTOR DOBIO NOVI IZGLED
POZOVITE NAS

KAKO DA POZICIONIRATE SOBNA VRATA DA BI VAŠ PROSTOR DOBIO NOVI IZGLED

3.5.2022.

Da li ste znali da pozicija sobnih vrata u vašem stanu može mnogo uticati na celokupan utisak o prostorijama, ali i na njihov izgled? Iako to možda nije prva stvar koju imate na umu kada krenete u renoviranje stana u kojem živite, prava pozicija sobnih vrata i te kako menja atmosferu i energiju u svim prostorijama. Evo nekih saveta kako da pravim pozicioniranjem sobnih vrata vaš prostor dobije novi izgled.


Otvaranje i zatvaranje vrata

Kada birate gde ćete pozicionirati vrata, pre svega treba da imate na umu stranu na kojoj će se ona otvarati. Otvaranje sobnih vrata utiče na poziciju nameštaja, a niko od nas ne želi da stalno lupa u fotelju ili sto, zar ne?

U spavaćoj sobi, na primer, ostavite gotovo metar prostora između kreveta i vrata, kako biste imali dovoljno širine da neometano izlazite i ulazite u sobu. Prilikom sređivanja dnevne sobe, mislite o tome gde će se kauč ili drugi komadi nameštaja, kao što su polica za knjige i stočić za kafu, nalaziti u odnosu na vrata.

Naš predlog je da, pre nego što krenete u realizaciju, napravite skicu sobe sa svim elementima nameštaja koje želite da ubacite u nju, a da onda odaberete Supporta sobna vrata koja su univerzalna, pa prilikom montaže odredite smer otvaranja.

Kada određujete smer otvaranja unutrašnjih vrata, uzmite u obzir i veličinu prostorije. Ukoliko je reč o manjim prostorijama, kao što su kupatilo ili toalet, bilo bi dobro da se vrata otvaraju ka spolja pre nego ka unutra. Upravo to će učiniti da kompletna prostorija izgleda veće, a biće vam mnogo lakše da se krećete unutar nje, ali i da ulazite i izlazite.


Sačuvajte prostor pravim izborom

Još jedna stvar koja treba da se nalazi na vašoj check listi prilikom adaptacije stana jeste i tip vrata koji birate za određene prostorije. Supporta klizna vrata su odličan izbor kada želite da sačuvate prostor u stanu, a da vam enterijer izgleda lepo i moderno. Ovaj tip vrata daće vam više prostora da odaberete nameštaj kakav želite, bez razmišljanja o tome da li ćete njima pokriti neki detalj u svom novom-starom stanu ili da li se baš na tom mestu nalazi nameštaj koji ne možete da pomerite.

Pored toga, klizna vrata otvaranjem i zatvaranjem potpuno menjaju kompletan utisak u stanu, pa ćete otvaranjem dobiti još više prostora, a zatvaranjem obezbediti privatnost koja vam je u datom trenutku potrebna.


Vizuelno proširite sobu

Pravi izbor sobnih vrata prilikom adaptacije ili renoviranja stana može vizuelno proširiti prostoriju i dati joj više svetla. Vrata sa staklenim panelima zbog toga su neprikosnovena ukoliko želite vizuelno da proširite ili spojite dve sobe.

Vrata sa staklenim panelima slobodno postavite između dnevne sobe i kuhinje ili trpezarije, pa čak i između dnevne i radne sobe u vašem domu. Kada njihovu poziciju upotpune veliki prozori, dobijate lepu, svetlu i prijatnu prostoriju u kojoj ćete obožavati da provodite vreme.

I izbor nameštaja i boja zidova mogu doprineti vizuelnom proširenju prostorije. Samo zamislite minimalističko uređeni stan u kojem se linije iz jedne sobe nastavljaju u drugoj… Već ste zamislili i počeli da sprovodite u delo? Možemo vam reći da ste napravili odličan izbor.


Izbagavajte vrata koja se sudaraju

Znamo da ovaj opis na prvo čitanje zvuči čudno, ali kada to kažemo mislimo na sobna vrata toliko blisko pozicionirana jedna do drugih da se sudaraju kada se otvore. To će vremenom početi da vas nervira i dodatno će smanjiti prostor u vašem stanu.

I u ovom slučaju možete birati u kom će se smeru vrata otvarati, pa ako niste uspeli da ih odvojite jedna od drugih, onda barem napravite interesantan manevar različitim načinima na koja će se otvarati.


Savet plus

Ukoliko ste i vi u procesu adaptacije ili renoviranja stana ili kuće, kupili ste novi stan ili neku drugu nekretninu i potrebna su vam nova unutrašnja vrata kojima ćete opremiti kompletan dom, Supporta je tu da vam pruži modele vrhunskog kvaliteta i dizajna, koji će se savršeno uklopiti u svaki enterijer i potpuno ispratiti ambijent vašeg doma.

Proizvedena od medijapana, presvučena CPL laminantnom folijom, kao i zaštitnom dekorativnom 3D folijom ili farbana vrata dostupna u različitim bojama – od belih, preko grafit crnih, do onih u nijansama Beljeni Hrast, Svetli Hrast ili Wenge Supporta sobna vrata u širokom spektru boja su sve što vam je potrebno da svom stanu date finalni pečat i potpuno novi izgled u kojem ćete uživati i vi i vaši gosti.