KAKO DA UKLOPITE SOBNA VRATA SA BOJOM ZIDOVA U STANU?
POZOVITE NAS

KAKO DA UKLOPITE SOBNA VRATA SA BOJOM ZIDOVA U STANU?

13.5.2022.

Trendovi u dizajnu enterijera se svake godine menjaju, ali kvalitetna sobna vrata ostaju konstanta. Uz naše današnje savete savršeno ćete uklopiti boju vrata za bojom zidova u vašem stanu.

Boju sobnih vrata birajte tek kada odredite boju zidova

Kada se završe svi rutinski radovi u vašem stanu, na red dolazi mnogo kreativniji proces. To su izbor boje zidova, a na osnovu toga i izbor farbanih vrata po meri koja će perfektno upotpuniti enterijer i svakoj prostoriji dati notu koja će je učiniti prijatnijom za boravak.


Koje kombinacije boja treba da imate na umu?

Kombinacije boja koje ćete odabrati za svoju kuću ili stan, definitivno treba da se razlikuju od prostorije do prostorije.


Dnevni boravak

Počećemo od dnevnog boravka, jer većina nas u toj prostoriji provodi najveći deo dana. Kombinacija neutralnih i jarkih tonova, kombinacija dveju sličnih boja, kao i kontrastnih tonova koji su uvek hrabar izbor, predstavljaju pun pogodak za svaki dnevni boravak.

To mogu biti nijanse bež i pastelno roze tonova koje otvaraju prostor i daju mu dašak elegancije. Ili kombinacija žute i nežno narandžaste koje dodatno utople prostoriju.

Ukoliko je vaš izbor kombinacija dveju sličnih tonova, i vrata treba da prate taj ton! Naš predlog za vas su Supporta sobna vrata u Rockwood ili Capuccino koloritu, dok će kombinaciju neutralnih i jarkih tonova, poput žute i nežno narandžaste, savršeno pratiti sobna vrata u koloritu Svetli hrast.


Spavaća soba

Pored toga što treba da odiše komforom, spavaća soba treba da bude prijatna za boravak, a naročito za spavanje. Zbog toga za ovu prostoriju treba da birate prirodne note, koje je neće dodatno „ohladiti“ niti pretvoriti u potpunu suprotnost.

Tirkizno plava, nežno ili puder roze, krem i svetlo sivi tonovi savršen su izbor za ovu prostoriju, dok će ih još savršenije pratiti sobna vrata u beloj boji ili tzv. Rockwood nijansi.

Pored već pomenutih, dobro će se uklopiti i svetlo zelene nijanse zidova koje, u kombinaciji sa sunčevom svetlošću, mogu dati pravi ton kompletnoj prostoriji. Kada tome dodate i adekvatnu nijansu sobnih vrata, koja može asocirati na boju drveta, znaćete da ste napravili savršen izbor za vaš stan.

Boje koje definitivno treba da izbegavate, ne samo kada govorimo o zidovima spavaće sobe, jesu one jarkih i tamnih tonova.


Dečija soba

Prilikom svakog opremanja ili renoviranja stana, dečijoj sobi se posvećuje najveća pažnja. U njoj je dozvoljeno sve – i više različitih boja, i crteža, i nalepnica, i tapeta... Ali, koja vrata odabrati?

Ukoliko želite da vrata ne budu platno za crtanje vaših mališana, naš predlog je Supporta model u Tobacco Orah tonu. S druge strane, za roditelje koji žele da na sobnim vratima svojih mališana imaju čitav svet iz njihove mašte, naša preporuka su vrata u potpuno beloj boji.

Prednost modela i tipova vrata koje izdvajamo u našoj ponudi ogleda se u tome što su proizvedena od medijapana i presvučena CPL laminantnom ili zaštitnom dekorativnom 3D folijom. To znači da su visokootporna i da zadovoljavaju sve uobičajene estetske i funkcionalne zahvate.

Međutim, nisu otporna na boje i to je njihova najveća prednost kada govorimo o prostorijama namenjenim deci!

Univerzalna su, pa u zavisnosti od potreba možete birati način njihovog otvaranja – ka spolja ili ka unutra.


Šta uraditi sa radnom sobom?

Vrata koja ćete odabrati za vašu radnu sobu zavise od njenog enterijera, ali i od prostorija koje vode do nje.

Ukoliko je kompletan ambijent minimalistički uređen, dok na zidovima prednjače svetlo sivi, krem ili nežni, pastelni tonovi, sa modernim nameštajem neutralnih tonova, naš predlog su svakako Supporta sobna vrata u koloritu Grafit.

Ako je vaša radna prostorija „ukrašena“ toplijim tonovima, dok bojom zidova dominiraju narandžasta, žuta, ružičasta ili neka druga vedrija nijansa, naš predlog su tzv. nijanse Beljeni i Svetli Hrast.


Kuhinja i trpezarija

Tople nijanse definitivno su najčešća preporuka za kuhinjska vrata, osim ukoliko ova prostorija u vašem stanu nije opremljena monohromatskim elementima. U tom slučaju birajte jednostavne, a premijum varijante sobnih vrata bele ili boje grafita, dok će toplije kuhinjske prostorije najbolje upotpuniti modeli u boji drveta.

I tip vrata možete birati prema vašim afinitetima i potrebama! Odlučite se za klizna, vrata sa staklom (jednim ili više panela), a ako za to ima prostora i za dvokrilna vrata koja će odvajati kuhinju i trpezariju ili kuhinju sa nekom drugom prostorijom u vašem stanu.


Savet plus za istinske zaljubljenike u dizajn enterijera

Boja koja je proglašena za apsolutni trend ove godine jeste Dusty Pink, odnosno pepeljasto roze. Reč je o nijansi koja svojim tonalitetom garantuje toplinu i sigurnost. Možete je uvrstiti u svaku prostoriju u vašem stanu – bilo kao dominantnu boju na zidovima ili u sklopu pojedinih detalja u enterijeru – dok je model Supporta sobnih vrata koja će se perfektno uklopiti uz nju upravo Rockwood.

Zašto i vi u svom novom/starom stanu ne biste ispratili ovaj trend?