ZAŠTO SU NOVA SOBNA VRATA PROMENA KOJU TREBA DA UNESETE U SVOJ STAN?
POZOVITE NAS

ZAŠTO SU NOVA SOBNA VRATA PROMENA KOJU TREBA DA UNESETE U SVOJ STAN?

22.Februar.2022.

Kada počnemo da razmišljamo o renoviranju ili promeni ambijenta u našem stanu, najčešće na umu imamo nameštaj, slike, zavese, boju zidova. Sve to jesu detalji koji mogu da oplemene i vuzuelno promene vaš prostor, ali ništa ne može toliko uticati na izgled prostorija i kompletnog enterijera kao nova sobna vrata.

Izgled vrata koja razdvajaju prostorije u vašoj kući ili stanu nije jedno što treba da imate na umu prilikom kupovine. On treba da bude upotpunjen njihovom funkcionalnošu, ali i kvalitetom. Evo na koje još detalje treba da obratite pažnju prilikom kupovine novih vrata za vaš dom i odgovora na pitanje – zašto su nova sobna vrata pormena koju treba da unesete u svoj stan.


Nemate zadovoljavajuću zvučnu izolaciju

Ukoliko imate problem sa zvučnom izolacijom u stanu, želite da dodatno izolujete prostor u kojem radite, spavate ili jednostavno boravite (kada želite da imate svoj mir), u budžet za renoviranje stana definitivno treba da unesete i budžet za sobna vrata, koja imaju perfektnu zvučnu izolaciju.

Za razliku od vrata koja su se pre nekoliko decenija ugrađivala, novi modeli imaju daleko bolju zvučnu izolaciju. Njihov dizajn je s godinama unapređivan kako bi se sprečilo da zvukovi iz susednih prostorija dopiru u većoj meri, ali i da bi se ta vrata uklopila u nove, moderne, minimalističke enterijere koji su sve zastupljeniji.

Vrata koja se nalaze u našoj ponudi pogodna su za sve stambene, poslovne ili javne objekte. Imaju štelujući dovratnik za različite debljine zida, od 8cm do 29cm (a moguće su i debljine veće od 29cm na zahtev), što garantuje odličnu zvučnu izolaciju u svim prostorijama.


Vrata izgledaju oštećeno i pohabano

Sa unapređenjem dizajna sobnih vrata, menjali su se i unapređivali materijali koji se koriste u njihovoj izradi. Zato, ako bilo koja vrata u vašem stanu izgledaju oštećeno i pohabano, definitivno treba da učinite prvi korak ka kupovini novih.

Medijapan je materijal koji se u današnje vreme naročito preporučuje. Ima tvrdoću, finu strukturu koja je laka za dalje dizajniranje i veoma je otporan na vlagu. Vratno krilo ispunjeno je natron saćem.

Pored materijala, obavezno imajte na umu i površinsku zaštitu od oštećenja i habanja. Najbolji izbor za to jeste CPL laminantna folija. CPL je materijal koji se izrađuje od mreže smolom impregniranih vlakana, u kontinuiranom procesu presovanja. Rezultat je još jedan visokootporni materijal, koji se odlikuje otpornošću na grebanje, habanje, ali i na cigarete, uticaj sunca i osnovnu kućnu hemiju.

Zahvaljujući svim navedenim svojstvima kako jednog, tako i drugog materijala, više ne morate da razmišljate o oštećenjima.


Vrata koja imate u stanu nikako ne odgovaraju novom enterijeru

Ne idu svi modeli sobnih vrata u svaku prostoriju! Zato je ih uvek pažljivo birate. Uzmite u obzir sve detalje u vašem enterijeru, procenite ili se konsultujte sa dizajnerom enterijera da li ona treba da imaju staklene panele ili ne, jer pogrešan izbor sobnih vrata može da naruši utisak celokupnog ambijenta.

Pre nego što se odlučite na kupovinu, pogledajte i proučite koji sve tipovi sobnih vrata postoje, razmislite o tome koje bi boje ta vrata trebalo da budu, a potom izaberite jedan od modela koji će vaš enterijer dodatno oplemeniti i učiniti atraktivnijim, upečatljivijim i lepšim.


Želite da vaša vrata imaju originalan dizajn

Prilikom dizajna sobnih vrata koja možete pronaći u našoj ponudi, veoma vodimo računa o estetskim zahtevima dizajnera enterijera, kao i o linijama vrata savremenih i provokativnih dekora.

Prateći savremene trendove uređenja prostora, omogućavamo vam originalan i organski dizajn koji, na nenametljiv način, dočarava prirodne strukture i na prvi pogled ostavlja utisak unikatnog ručnog rada.

Pored serijske proizvodnje, pružamo vam i mogućnost izrade vrata prema vašim potrebama.


Svetlost ne dopire u jednu od prostorija

Prirodna i veštačka svetlost igraju veoma važnu ulogu u našem svakodnevnom funkcionisanju. Stoga, ukoliko u nekoj od vaših soba nemate izvor prirodne svetlosti, odlučite se za neka od vrata sa staklenim panelima, koja su i dalje veoma popularna.

Njihov dizajn danas je unapređen i modernizovan. Pored soba u kojima nema prirodne svetlosti, vrata sa staklenim panelima idealna su i za predsoblja, ali i kao vrata između kuhinje i trpezarije. Ona mogu imati staklene panele u gornjem delu ili celom dužinom, te omogućiti prodor više ili manje svetlosti u prostoriju.

Kada se odlučujete za jedan od ovih tipova vrata, na umu imajte i vaše realne potrebe.


Želite da postignete vizuelni sklad

Vizuelni sklad je nešto o čemu treba i te kako voditi računa kada birate vrata za svoj dom. Nemojte nikako eksperimentisati sa različitim bojama vrata, a naročito ne sa dizajnom sobnih i sigurnosnih vrata, koja se nalaze na ulazu.

Sigurnosna vrata, podjednako koliko i sobna vrata, mogu da daju pečat vašem prostoru. Samim tim, ako je boja vaših sobnih vrata nazvana npr. premium hrast, istu nijansu iskoristite i za sigurnosna vrata.

Na taj način se postiže sklad koji upotpunjuje kompletan enterijer.

Svaki detalj u vašem stanu treba da bude oaza lepote i zadovoljstva. To možete postići samo ako svakom od tih detalja posvetite posebnu pažnju. Zato pažljivo birajte dizajn sobnih vrata, uskladite ga i učinite da vaš enterijer dobije potpuno novi sjaj, te da bude ispunjen životom.