PREDNOSTI UGRADNJE KLIZNIH SOBNIH VRATA
POZOVITE NAS

PREDNOSTI UGRADNJE KLIZNIH SOBNIH VRATA

9.11.2022.

Klizna vrata nisu toliko čest izbor, bar kada ih uporedimo sa modelima sobnih vrata koja se klasično otvaraju. Smatramo da je to zato što se nedovoljno priča o njima i iz nekog razloga nisu prva asocijacija kada izgovorite „sobna vrata“. U našoj kompaniji gajimo posebnu strast prema kliznim vratima i zato im ovog puta posvećujemo ceo blog. U nastavku ćemo vam otkriti koji su to sve razlozi da odaberete bar jedna klizna sobna vrata za svoj dom.


1. Ušteda prostora

Ovo je razlog koji zaslužuje da ga spomenemo na prvom mestu zato što je veoma očigledan i sigurni smo da se niko ne usuđuje da ga ospori. Pa hajde da uporedimo! Vrata sa krilom zahtevaju dodatni prostor za otvaranje unutar sobe, jer se sobna vrata uglavnom otvaraju na unutra. Kada je u pitanju manji prostor ovde se mogu javiti potencijalni problemi koji zahtevaju da raspored nameštaja u sobi prilagodite načinu otvaranja vrata. Često se desi da zbog ovakvih problema, raspored nameštaja unutar manjih prostorija i nije baš estetski i funkcionalno ispravan. Ili unutrašnja vrata prilikom otvaranja udaraju u delove nameštaja, ili ih nije moguće otvoriti do kraja, sve u svemu, složićemo se da ovo smanjuje komfor u prostoriji. Klizna sobna vrata mogu preduprediti ovakve probleme jer se otvaraju i zatvaraju uz ivicu zida, pa samim tim dovode do uštede prostora i dozvoljavaju raspored nameštaja unutar prostorije na više načina.


2. Nesvakidašnji dizajn enterijera

Kao što smo pomenuli, klizna unutrašnja vrata i nisu tako čest izbor kada su u pitanju sobna vrata, a upravo ovo možete iskoristiti i kao razlog više da razmislite o njima. Sigurni smo da bi vaš dom atraktivnije izgledao kada biste u prostor uneli klizna sobna vrata. Ukoliko se razmišljate da konačno promenite monoton izgled svog doma ili jedne prostorije, smatramo da je ovo idealan način. Klizna sobna vrata mogu biti istog dekora kao i ostala unutrašnja vrata koja imate u stanu, tako da nema potrebe da brinete oko uklapanja vrata u postojeći dizajn enterijera. Ne možete ni da zamislite koliko samo jedna ista prostorija može odavati drugačiji utisak u zavisnosti od ugrađenih vrata.


3. Fleksibilna privatnost

Ukoliko posedujete prostor takav da su određene prostorije spojene, a nisu odvojene vratima, poput kuhinje i trpezarije, kuhinje i dnevne sobe, trpezarije i dnevne sobe i slično, možete razmišljati o ugradnji kliznih vrata kako biste ipak obezbedili mogućnost razgraničenja prostorija. Takođe, ukoliko želite da sprečite mirise hrane koji prodiru iz kuhinje, a dnevna soba i kuhinja su spojene, ugradnja kliznih vrata je jedno od rešenja.


4. Igračka za najmlađe

Klizna sobna vrata su veoma praktična. Pored toga što ne poseduju kvaku i ne morate da razmišljate o menjanju iste, ona su pristupačna za otvaranje svim osobama jer ih nije toliko teško pomeriti. Nismo malo puta čuli da najmlađim članovima porodica klizna unutrašnja vrata predstavljaju odličnu inspiraciju za igru i vežbe motorike. I nemojte brinuti za njihovu bezbednost prilikom ovakve igre, a ni za to da se vrata mogu oštetiti. Da ne pominjemo da je mogućnost oštećenja zida gotovo onemogućena ugradnjom kliznih unutrašnjih vrata, dok se kod vrata sa krilom uglavnom mora voditi računa.


5. Džinovski ormar

Ukoliko imate toliko odeće da celu sobu morate pretvoriti u garderober, klizna sobna vrata mogu poslužiti kao vrata velikog garderobera. Ovo se može primeniti i kod drugih sličnih prostorija, poput špajza ili ostave.

Kao što smo pomenuli, klizna sobna vrata su deo naše ponude i vrlo rado ih preporučujemo.

Kontaktirajte Supporta prodajnog agenta putem telefona 034 200 378 ili putem mejla prodaja@supporta.rs i u dogovoru sa njim dobićete odgovore na sva pitanja kao i informaciju o Supporta ponudi i o vama najbližem Supporta prodajnom salonu.