TAJNA VRATA KOJA SE NIKADA NE OTVARAJU
POZOVITE NAS

TAJNA VRATA KOJA SE NIKADA NE OTVARAJU

14.1.2023

U našim blogovima, navikli ste da čitate o raznim praktičnim savetima u vezi sa renoviranjem stana ili kuće, uklapanjem dizajna vrata uz boju zida, o prednostima ugradnje kliznih sobnih vrata, razlikama između 3D i CPL folije, kako rešiti uobičajene probleme sa vratima i mnogim drugim temama. Međutim, ovog puta, dajemo vam malo manje praktičan, ali malo više zanimljiv blog tekst.

Prikupili smo neke zanimljivosti koje možda niste znali o tajnim vratima svuda po svetu. Nadamo se da će vam blog koji je pred vama biti zanimljiv i da ćete početi da gledate na sobna vrata kao na veoma inspirativan detalj u dizajnu enterijera prostora.

Misterija vrata koja nikada ne smeju biti otvorena je nešto što nas sve intrigira. Postoje mnoga takva mesta širom sveta, a mi ćemo se danas fokusirati na neka od njih.

 

1. Vrata iza kojih je zaustavljeno vreme.

Tadž Mahal u Indiji je parvo iznenađenje za ovu listu, ali verovali ili ne, on sadrži čak nekoliko ovakvih vrata. Ovaj hram ljubavi, čija je izgradnja trajala 20 godina, ima nekoliko misterioznih unutrašnjih vrata koja su zaključana, a niko ne zna šta se krije unutar. Postoje razne teorije, od onih koje tvrde da su sobe od mermera i da bi previše izlaganja ugljen-dioksidu moglo da ga pretvori u kalcijum karbonat i prouzrokuje rušenje 4 kule oko Tadž Mahala, do onih koje tvrde da je Mumtaz Mahal sahranjena unutar jedne od tih soba i da se njeno telo nalazi u istom stanju kao u momentu kada je preminula.

 

2. Atlantida je tako blizu, a tako daleko.

Velika Sfinga iz Gize u Egiptu je, takođe, na našoj listi. Ovaj objekat u obliku mitskog stvorenja sa telom lava i glavom čoveka, koji je izgrađen pre 4.500 godina, ima dve pravougaone komore ispod svojih šapa, koje su otkrivene seizmografima. Arheolozi smatraju da postoje ulazi u ove odaje, ali su oni zapečaćeni i niko ne zna šta se krije unutar. Najzanimljivija pretpostavka je ta da se veruje da misteriozna vrata vode do odaje u dvoranu zapisa u kojoj se nalaze svici dokumenata u kojima su Egipćani uspeli da zabeleže istoriju nestalog kontinenta Atlantide.

 

3. Šta čuvaju kobre i fatalno prokletstvo?

Treće, Hram Padmabhasvami u Indiji. Ovaj hram je sagrađen u 16. veku i ima šest svodova od A do F. Do 2011. godine, samo 5 od 6 je bilo otvoreno i tada je pronađeno ogromno bogatstvo. Svod B i danas je zatvoren. Na kapiji ovog svoda se nalaze dve kobre, što ukazuje na to da  opasne životinje čuvaju nešto veoma veoma bitno iza vrata. Legenda kaže da se unutar svoda nalazi neprocenjivo bogatstvo. Takođe, postoji verovanje da su vrata zaštićena fatalnim prokletstvom i da ih može otvoriti samo 'Sadhu' koji ima znanje o 'Garuda Mantri'.

 

4. Hramovi nisu samo mesto prilaska bogu.

Četvrto, Katedrala Svetog Vita u Pragu. Unutar ovog hrama postoji tajna soba koja se nalazi ispod glavnog oltara. Soba je otkrivena tek u 20. veku i niko ne zna šta se krije unutar.

 

5. Knjige su svedoci istine.

Unutar Vatikana postoji mnogo tajnih komora i hodnika, a jedna od njih je tajna biblioteka koja se nalazi ispod Svete Marije Magdalene. Biblioteka je zatvorena za javnost i niko ne zna njena unutrašnja vrata.

Naravno, tajna vrata su nešto što nas sve intrigira i čini nas radoznalim. Čak i u našim domovima, postoje sobna vrata koja su uvek zaključana i često su to vrata koja deca maštaju da otvore. Ovi tajni prostori mogu biti različiti, od ostave do špajza ili gostinjske sobe. Uglvnom takva sobna vrata kriju stare fotografije, stare suvenire ili razne sitnice iz prošlosti koje nam nisu svakodnevno potrebne, a najčešće su zaključana kako deca ne bi razvlačila stvari po čitavom domu u potrazi za igrom i novim avanturama. Iako su tajna sobna vrata često zaključana iz praktičnih razloga, ona takođe mogu biti zaključana zbog tajni koje se kriju iza njih. To može biti nešto što je skriveno od javnosti ili čak nešto što je skriveno od članova porodice. Bez obzira na razlog za zaključavanje tih sobnih vrata, ona su nešto što nas sve intrigira. Deca često maštaju o tome da otvore tajna sobna vrata i saznaju šta se krije unutar, a mi odrasli se često vraćamo u prošlost i maštamo o tajnama koje su se krile iza tih vrata u našim kućama.

Kontaktirajte Supporta prodajnog agenta putem telefona 034 200 378 ili putem mejla prodaja@supporta.rs i u dogovoru sa njim dobićete odgovore na sva pitanja kao i informaciju o Supporta ponudi i o vama najbližem Supporta prodajnom salonu.